De Sprekersbijbel bestellen:

Schrijf bij  Bericht je naam, adres en het aantal boeken. In een doos zitten 20 boeken. 

Per doos boeken zijn de verzend kosten gratis, dat is 20 boeken voor € 200,00. (normaal € 590,00). Stuur een mail en ik kom de doos tot eind december de volgende dag nog persoonlijk langsbrengen. 

Per boek zijn de verzend kosten € 5,–, Dus kost het hard cover boek € 15,00.

Dank voor de bestelling en veel lees plezier. Tom Sligting

15 + 15 =

De Sprekersbijbel

Tom Sligting

Het ultieme boek voor spreken in het openbaar

Vijfentwintig jaar ervaring heb ik in dit boek opgeschreven

Waar kan je allemaal aan denken als je gaat spreken in het openbaar

De Sprekersbijbel

Als het om presenteren gaat komt alles aan bod, daarom heet het een Sprekersbijbel. Niet alleen hoe je een speech moet schrijven, ook microfoontechniek of zaalsetting wordt uitgelegd. Kortom, dit boek zou op ieders nachtkastje moeten liggen.

Lovende recensies:

Karin Bloemen: (Zangeres en cabaretière)

Had Tom dit boek nu maar 35 jaar geleden geschreven… Dan waren mij een heleboel fouten bespaard gebleven!

Guido Weijers: (Cabaretier)

De Sprekersbijbel laat op extreem grappige manier zien, hoe ‘presenteren’ totaal de mist in kan gaan, maar ook hoe het een groot succes kan worden, ik heb er van genoten!

Paul ter Wal: (President-Elect Global Speakers Federation)

Een Must Read voor iedereen die op het podium wil staan en voor iedereen die zich afvraagt wat je er allemaal voor mag doen.

De Auteur

In 2017 stond Tom vijfentwintig jaar op de planken. Met meer dan 36oo shows mag hij zich de meest gevraagde comedian van Nederland noemen. Nog steeds heeft hij enkele shows per week. Met al deze ervaring wilde Tom wat doen. Hij werd regelmatig benaderd door door een spreker of een comedian die tips wilde hebben. Toen bedacht Tom dat hij daar een boek over moest schrijven. Pure praktijk ervaring. Een boek waar echt alles in staat, ook dat je geen telefoon in je broekzak mag dragen als je op een podium staat. Hij is er meer dan een jaar mee bezig geweest en in 2018 gaat het boek toch echt uitkomen. De titel is natuurlijk pretentieus maar dat mag je van een standupcomedian verwachten.

De Spreekrsbijbel van Tom Sligting

Zou op elk nachtkastje moeten liggen.

Het grootste compliment wat ik kreeg over het boek is dat ik door een collega spreker werd gebeld die me vertelde dat ik een grote fout gemaakt had. Natuurlijk schrik je dan. Hij vertelde me dat ik geen bron vermelding had aan het einde van het boek. Na even denken kon ik hem gerust stellen en mezelf ook. Toen besefte ik dat het gehele boek is opgebouwd uit eigen praktijd ervaring van afgelopen vijfentwintig jaar. Die vierduizend show waarbij dingen goed en fout gingen, of helemaal top of hopeloos. Hoe kwam dat? Zijn er zaken die je van te voren kan beinvloeden waardoor je beter presteerd. JA, dat kan. Die heb ik allemaal opgeschreven in dit boek. 

Praktijk voorbeelden:

Illustraties

De illustraties zijn tekeningen van mijzelf in poses kenmerkent voor de sitatie die ik beschrijf. 

Heldere Opmaak

Het is fris en vrolijk geschreven, wat bij mij past. Ook de opmaak is duidelijk met kleuren die al aangeven wat voor tekst het is. Content, anekdote of een praktijk voorbeeld. 

Collega's

Ik heb dan wel geen bron vermelding, omdat alle content van mijn hand komt. Wel staan er tientallen tip en triucs in van collega sprekers die soms net weer even een andere kijk hebben. Waardevol. 

Inhoudsopgave:

UA-86476280-4