De Sprekersbijbel

Tom Sligting

Het ultieme boek voor spreken in het openbaar

Vijfentwintig jaar ervaring heb ik in dit boek opgeschreven

Waar kan je allemaal aan denken als je gaat spreken in het openbaar

De Sprekersbijbel

Lovende recensies:

Karin Bloemen: (Zangeres en cabaretière)

Had Tom dit boek nu maar 35 jaar geleden geschreven… Dan waren mij een heleboel fouten bespaard gebleven!

Guido Weijers: (Cabaretier)

De Sprekersbijbel laat op extreem grappige manier zien, hoe ‘presenteren’ totaal de mist in kan gaan, maar ook hoe het een groot succes kan worden, ik heb er van genoten!

Paul ter Wal: (President-Elect Global Speakers Federation)

Een Must Read voor iedereen die op het podium wil staan en voor iedereen die zich afvraagt wat je er allemaal voor mag doen.

De Auteur

In 2017 stond Tom vijfentwintig jaar op de planken. Met meer dan 36oo shows mag hij zich de meest gevraagde comedian van Nederland noemen. Nog steeds heeft hij enkele shows per week. Met al deze ervaring wilde Tom wat doen. Hij werd regelmatig benaderd door door een spreker of een comedian die tips wilde hebben. Toen bedacht Tom dat hij daar een boek over moest schrijven. Pure praktijk ervaring. Een boek waar echt alles in staat, ook dat je geen telefoon in je broekzak mag dragen als je op een podium staat. Hij is er meer dan een jaar mee bezig geweest en in 2018 gaat het boek toch echt uitkomen. De titel is natuurlijk pretentieus maar dat mag je van een standupcomedian verwachten.

De Spreekrsbijbel van Tom Sligting

Zou op elk nachtkastje moeten liggen.

Het grootste compliment wat ik kreeg over het boek is dat ik door een collega spreker werd gebeld die me vertelde dat ik een grote fout gemaakt had. Natuurlijk schrik je dan. Hij vertelde me dat ik geen bron vermelding had aan het einde van het boek. Na even denken kon ik hem gerust stellen en mezelf ook. Toen besefte ik dat het gehele boek is opgebouwd uit eigen praktijd ervaring van afgelopen vijfentwintig jaar. Die vierduizend show waarbij dingen goed en fout gingen, of helemaal top of hopeloos. Hoe kwam dat? Zijn er zaken die je van te voren kan beinvloeden waardoor je beter presteerd. JA, dat kan. Die heb ik allemaal opgeschreven in dit boek.

Praktijk voorbeelden:

Inhoudsopgave:

UA-86476280-4