<710111622500166>

De meest gevraagde comedian van Nederland

In September 1994 stond ik al als comedian op het biljard van Cafe Helmers in Amsterdam. Nog voordat het Comedy Cafe of Toomler hun deuren opende. Daarmee ben ik een van de eerste comedians van Nederland. Nu, 24 jaar later, sta ik nog regelmatig te spelen bij het Comedy Cafe Amsterdam.

  • meer dan 3000 shows
  • van 8 tot 2400 man
  • van theater tot jongerencentrum, van directie kamer tot event center
  • drie avondvullende shows
  • van alle markten thuis, Headliner, Mc of act
  • gespeeld in divers landelijke theater tours
  • vaak met internationale comedians gespeeld, T-Rex, John Fealey, Eddy Izzard
  • al meer dan 22 jaar de meest gevraagde comedian voor het bedrijfsleven
  • bedenker van de Wrap up Comedy show
  • veelgevraagd als Dagvoorzitter

Zoekt u een comedian, kijk op de site wat ik allemaal doe en waar ik in gespecialiseerd ben. Vakgenoten noemen mij ook wel de comedygoeroe, gezien mijn ervaring en track-record voor op maat geschreven shows.

Heeft u een vraag, vul hieronder het contact formulier in en in neem snel contact op.

Ik ben lid van de PSA

Dat is de Professional Speakers Association. Daar sta ik te boek als Professional Speaker. Aangezien ik al meer dan 20 jaar presentaties en shows verzorg voor het bedrijfsleven, de overheid en instellingen. De PSA is een keurmerk voor professionals in de sprekers wereld. Het staat voor kwaliteit en betrouwbaarheid.

Een logische stap

Al in 1995 kreeg ik mijn eerste aanvragen binnen van bedrijven om een comedy show te verzorgen. Uiteraard viel er toen nog veel te ontdekken. Er was geen scene, geen youtube, geen beeld materiaal. Gezien mijn achtergrond, ondernemersgezin en studie Economie voelde ik met snel thuis om met comedy de boel lekker wakker te schudden. Waar ik ooit als trainer zeg maar aan de 'andere kant' stond, mocht ik nu als comedian vertellen hoe ik de zaak zag... En nu, na 24 jaar doe ik dat nog steeds veelvuldig en graag. Het is inmiddels mijn specialisme geworden.


Door de Telegraaf werd ik "Buitenechtelijk kind van Freek en Youb" genoemd...

De basis: Creativiteit

Toen ik 24 jaar geleden begon met stand up comedy, werd ik gegrepen door de creativiteit die je daar in kan leggen. Het is nooit klaar, het is nooit af. Dat is ook de rede dat ik comedy nog steeds een boeiend vak vind.

Eigenlijk alles wat ik ernaast doe heeft ook met creativiteit te maken. Zoals acteren. Inmiddels heb ik in meer dan 15 commercials een hoofdrol gespeeld, verschillende bedrijfsfilms en ook twee speelfilms.

Het improf saxofoon spelen is natuurlijk een brok creativiteit. Zet een heerlijke jazz plaat op of een funky housenummer en ik ga graag los op een van mijn saxofoons. Een uitvloeisel van het saxofoon spelen is mijn mobiele bakfiets theater en mijn DjKooKt, de mobiele kookstudio met improf sax samples.

De laatste creatie is de Klaagmuur. De bekende twee oude mannetjes die triomfantelijk in hun balkonnetje zitten, kunnen overal over klagen en voor veel hilariteit zorgen.


Een andere goede manier waar je deze blokken voor kunt gebruiken is om er een testimonial in te plaatsen.

Tom als spreker op een event....

de perfecte afsluiting voor elk event, met een speech van Tom Sligting

In 2017 kom ik met mijn Key Speech "Humor, doping voor de business". Deze speech is bedoeld voor iedereen die wel is voor een groep staat. Of het nou een presentatie is bij een vergadering of dat je in de line up staat van een groot event. Met veel energie, kennis en voorbeelden neem ik je mee in de andere wereld van presenteren. Daar waar humor, metaforen en een sterke opbouw van je verhaal de boventoon voeren. Zelfs de meest doorgewinterde presentatie tijger kan nog wat opsteken van mijn speech. Niet van de content uitgaan, maar vanuit het stand punt van de artiest. Waarom gaan mensen eigenlijk naar je luisteren..? Hoe hou je het spannend? Kan ik met een lach ook ontspanning in de zaal krijgen. Allemaal technieken die niet in een standaard presentatie boekje staan of waar je meteen aan denkt.

Laat je verrassen door mijn Key Speech en laat een zaal vol verwondering naar je kijken.

Heb je een vraag?

Neem contact op voor meer info

telefoonnummer: 065 0265620

of stuur een mail naar Tom