Tom Sligting met

De online Quiz

Waarom is deze online quiz uniek?

Kandidaten ‘live’ in studio. Hoeft niet, kan wel. 

Kijk de video waarom deze quiz zo uniek is. Niet alleen dat je een studio kan kiezen, dat je de kleding kan kiezen, zeker ook omdat na de plenaire online quiz de beste 2,3 of 4 kandidaten in beeld komen bij het eindspel. Een spannende laatste ronde waarbij de rest van de deelnemers toekijken wie de slimste werknemer wordt.

Maatwerk vragen, 25 tot 100 %

Het is een enorme meerwaarde als u uw eigen vragen aanlevert. Zo krijgt de quiz een uniek karakter. Het is ook mogelijk om bepaalde vragen meer punten toe te kennen. Hierdoor wordt het extra spannend, omdat zo het scorebord met een paar vragen compleet veranderen kan. 

Video interactieve pauze uitleg

Video uitleg uniek einspel

Welke studio?

Of heeft u een eigen idee voor een studio? Vraag naar de mogelijkheden.

Maatwerk Comedy?

Al 26 jaar verzorgt Tom shows en speeches. In het theater, voor het bedrijfsleven en voor de overheid. Al 26 jaar verzorg ik maatwerkshows. Dus als u kiest voor de optie Business of Premier dan krijgt u voor de de quiz een energieke comedy show om iedereen in de stemming te krijgen. 

Interesse? Benieuwd naar de prijs?

Neem contact met mij op, dan kijken we eerst of ik nog beschikbaar ben. Dan bespreken we uw wensen en krijgt u direct een offerte.

contact algemeen

Hoe gaat dat technisch?

In een woord simpel. U nodigt mij uit als gast bij een Zoom of  MS Teams meeting. Voor de quiz zijn er geen downloads, geen lidmaatschappen, zoals gezegd alleen een link om toegang te krijgen. De instellingen die u als moderator kan maken leg ik uit in de volgende video 

Kiest u voor premier en gaan we in de pauze naar het interactief platform, dan is het handig dat uw gasten daar al een keer gekeken hebben, dan is het een kwestie van aanmelden en het persoonlijk netwerken kan beginnen. Uiteraard zal ik ik daar alles over vertellen bij een boeking. 

Vragen en antwoorden

De deelnemers kijken de Quiz op een PC of Laptop en spelen het spel met hun mobiele telefoon. 

U stuurt Tom een uitnodiging.

U hoeft niets te downloaden, er zijn geen speciale technische zaken nodig. Voor een quiz volstaat een uitnodiging voor een online meeting zoals Zoom of MS Teams.

Beeld instellingen

U kunt als moderator van het online event de instellingen bepalen. Voordat de quiz begint kunt u mijn scherm pinnen of als showcase instellen. Hierdoor kan iedereen mij Full Screen zien en komen er geen andere deelnemers in beeld.

Geluid instellingen

U kunt als moderator de Mute All knop indrukken en dan mijn geluid weer aan zetten. Zo ben ik voor iedereen te horen en wordt er niet door de quiz heen gepraat. Op deze manier kan er ook niet worden meegeluisterd als iemand het antwoord per ongeluk hard op zegt.

Instellingen deelnemers

In het begin heeft iedereen de camera en microfoon aan. Dit is natuurlijk een goed begin om de sfeer er meteen in te krijgen. Het is aan te raden om tijdens de quiz niet alleen het geluid maar ook de camera’s van deelnemers uit te zetten. Dit scheelt bandbreedte en vergroot de kwaliteit van de beelden van de quiz.

Eindspel met deelnemers in studio

Tijdens het eindspel is het dus mogelijk om 2,3 of 4 gasten in de studio uit te nodigen. Aan het eind van de plenaire quiz krijgen de winnaars een persoonlijke link om direct toegang tot de studio te krijgen. Wij kunnen dan die beelden op professionele wijze in passen in de studio. Zo krijgen de finale kandidaten, maar ook alle collega’s nog meer het gevoel dat het een TV quiz is. 

Testen

Uiteraard word alles vooraf getest. Dit moment bepalen we in overleg. Dat kan een paar dagen er voor of een uur voor het event. Dan loggen wij in, we staan dan klaar in de studio om een demo te geven en zo het beeld en het geluid te checken. 

Hoe wordt het spel gespeeld?

Het spel wordt gespeeld op de telefoon. De quiz wordt gekeken op Laptop of PC. Voor een perfecte beleving heeft men dus beide nodig. Voor het spel kijken ze naar uw eigen Zoom of MS Teams meeting, net zoals iedereen dat afgelopen maanden gewend is. Voor het spel krijgt iedereen een inlogcode. Hiervoor hoeft niet iets te worden gedownload, geen lidmaatschappen etc. Gewoon je naam intypen, camera en geluid toestemming geven en eventueel een avatar erbij kiezen. Deze naam komt ook in het scherm tijdens het spel. Voor de inlogcode krijgt u een URL en een Quickscan code, hiermee kunnen de deelnemers eenvoudig via de camera optie direct toegang krijgen tot de quiz. 

Waar kijk ik tijdens het spel

De show, de studio kijkt men op PC of laptop en het spel speelt men met de smartphone. Tijdens het spel kijkt men voor de vragen ook op de telefoon. De vragen komen ook in beeld in de studio, maar men maakt de keuze op de telefoon, vandaar dat het slimmer is om daar tijdens de vragen op te kijken. Voor alle vragen geldt; Hoe sneller het antwoord, des te meer punten. Dat zie je meteen terug op het scoreboord.  

Extra spannend maken

Het is mogelijk om elke vraag een aantal punten toe te kennen. Standaard is een vraag 100 punten waard. Als met snel antwoord kan men dus 80 of 90 punten verdienen met een vraag. Maatwerk vragen zijn in de regel meer punten waard, 500 of 1000. Hierdoor kan het scorebord in een keer compleet veranderen, wat de spanning er alleen maar in brengt. Het is ook mogelijk om de laatste twee vragen 1500 punten waar te laten zijn, hierdoor kan iemand die ver achterloopt toch nog winnen of in de top 3 komen voor het eindspel. 

 Testimonials

Dank voor de geweldige quiz gisteren, was een groot succes!.”

Armida Meursing

Project Manager

Hartelijke dank voor de organisatie vrijdag! Ik heb veel positieve feedback ontvangen! Ze hebben allen een fijn team moment beleefd.”

Dominique Debondt

President BNL

“Het voelt alsof ik naar een echte TV show kijk, kunnen we dit niet elke week doen?”

S. Abbetan

reactie deelnemer quiz

UA-86476280-4