<710111622500166>
Hallo, welkom op mijn site, heeft u een vraag..? mail mij...
Klik hier

Page content

Comedy Cafe

Comedy Cafe

img_2258Ik ben samen met John Fealey de eerste comedian van het Comedy Cafe Amsterdam.  En nog steeds is het Comedy cafe en Toomler bepalend voor de Nederlandse Comedy.fullsizerender

Heel in het kort, Toomler begon in 1994 op het Max Euweplein, maar na paar maanden wilde ze toch ergens anders heen om een eigen honk neer te zetten. Dus kwam het toenmalig Comedy Cafe zonder artiesten te zitten…

Gelukkig was ik, een week voor dat dat gebeurde, samen met John Fealey daar op het open podium geweest. Had zo veel indruk achter gelaten dat de barkeeper om mijn telefoonnummer vroeg. Dus, kreeg ik in februari 1995 een belletje of ik die donderdag het open podium wilde presenteren. Vanaf die donderdag stond ik ook in de weekend shows samen met een bont internationaal comedy gezelschap. Vele theater tours volgden, waarbij we met 5 man door het land reisden om comedy shows te geven. Van kroeg tot theater, van jongerencentrum tot Schouwburg.

img_8928Toen is de Nederlandse scene verder ontwikkeld met mannen als Arie Koomen, Silvimg_6104erster Zwanenveld, Martijn Oosterhuis, Jerfrey Spalberg en later Harry Glotzbach etc.  In 1996 kwam Bob McLaren erbij, een ervaren artiest die hele wereld had gezien.

Nu zitten we, na een doorstart op initiatief van Bob McLaren, in een nieuwe locatie aan het IJdok in Amsterdam, op een steenworp afstand van het Centraal Station. Een te gekke locatie aan het water waar we inmiddels al weer bijna een jaar te gekke shows geven. Nog steeds sta ik regelmatig daar op het podium, als echte comedian blijft dat een perfecte plek om nieuw materiaal uit te testen en puur voor comedy liefhebbers te spelen.

irnformatie: www.comedycafe.nl

Hier een kort fragment van een show in het oude Comedy Cafe, over Amsterdamse humor…. in denk uit 2008…  De tijd dat de Mc nog met een sigaret op het podium mocht staan….

[embedyt] http://www.youtube.com/watch?v=qUBhUFKn1CM[/embedyt]

    Comment Section

    0 reacties op “Comedy Cafe

    Plaats een reactie


    *