Filmpjes

van spreker / comedian Tom Sligting

Stand up Politics

In 2019 heeft Klaas Dijkhof een tour langs de Nederlandse theaters met Stand up Politics samen met een stand up comedian. Hier een aantal fragmenten, bij deze avond heb ik meerdere rollen. Ik ben host en verzorg de opening, ik sta samen met Klaas op het podium en reageer op zijn verhaal. We behandelen vragen uit het publiek en ik verzorg de wrap up aan het eind van de avond.  

De Sprekersbijbel

Een boek uitbrengen is altijd een bijzonder moment. Na vijfentwintig jaar heb ik een boek geschreven over presenteren en al mijn ervaringen er in verwerkt. Dat het echt een ‘eigen’ boek is begreep ik na een vraag van een collega: “waar staan de bronnen, je moet altijd aangeven waar je de informatie vandaan hebt gehaald. Dat was duidelijk, alles komt uit mijn eigen ervaring, ik praat niemand na, ik quote niemand. Staat u ooit wel eens voor een groep, ik zou zeggen, kijk eens in de Sprekersbijbel. 

Maatwerk Comedyshow Holocratie...

Hier een filmpje met fragmenten uit een maatwerk comedy show voor een IT bedrijf dat sinds een jaar een Holocratie als bedrijfs structuur heeft. Dus geen bazen en functies, maar iedereen gelijk en een rol. Hier is goed duidelijd dat maatwerk comedy samen met interactie een krachtige combinatie is om het verschil te maken op een evenement. 

Heckle van een robot

Het gebeurt steeds vaker dat ik met een robot op het podium sta. Die zich zelfs met de show gaan bemoeien. Het zal volgens mij toch nog wel enige tijd duren voordat ze het helemaal overnemen…

De Katapultizer

Ook als Keynote spreker moet je het verschil maken. Ik doe dat niet alleen met mijn energie en humor, ik heb ook een geheim wapen. De Katapultizer: een levensgrote katapult met daar in een Angry Bird. Hier zit een microfoon in verwerkt waardoor ik direct de interactie met de zaal kan aangaan. Uiteraard nadat er genoeg hilariteit is ontstaan door het katapulteren van de angry bird. Zo kan ik elke zaal op scherp zetten. Uiteraard is deze Katapultizer ook in maatkwerk shows te gebruiken. Ook op uw event. 

Company Roast

Een nieuw fenomeen, je laten roasten als bedrijf. Dat getuigd van lef en zegt veel over hoe het in de organisatie er aan toe gaat. Namelijk dat alles gezegd kan worden en er een open cultuur heerst. Hier mocht ik een roast verzorgen voor Star, bij een award avond. Na de openings roast was ik de hele avond de host voor de tien awards die werden uitgerijkt. Aangezien het een internationaal gezelschap is, was de show in het engels. 

UWV landelijke congres dag

In een schitterende locatie in Utrecht, kan het toch nog mis gaan. Als het publiek te kritisch wordt. Daar moet ik natuurlijk iets van zeggen. Dat is de kracht van een wrap up show. Alles wat er gebeurd kan terug komen in de show.

Show voor Schoolleiders

Op een groot landelijk congres met veel prominenten waaronder Mark Rutte, mocht ik een wrap up verzorgen na een hele dag met inspirerende sprekers. Deze speech was de winnaar van de competitie beste speech van Nederland 2016.

Software implementatie basisschool

Voor een grote basis school in Houten mocht ik een maatewerk show verzorgen nadat zij een compleet nieuw software systeem hadden gekregen. Het werd een show met veel energie en voor de docenten en er werd volop gelachen en gerelativeerd.

Comedy show op locatie

Voordeel van stand up comedy is; je zet een laag podium neer, lampje erop, microfoon en klaar. Zo reis ik het hele land door om hilarische shows te verzorgen. Hier een zaal in Haaksbergen.

TV registratie

Ik heg in verschillende comedy gezelschappen gezeten. Daarmee speelde we in de grote theaters van Nederland.  Hier een opname gemaakt in het fraaie Diligentia Theater in Den Haag.

Comedy Café

Als eerste speler van het Comedy Cafe heb ik daar talloze shows gespeeld. Het liefst ga ik op en meteen improviseren. Zoals hier, nadat ik net de hele middag Olympische Spelen had gekeken.

McDonalds commercial

Ik heb in verschillende commercials een hoofdrol gespeeld. Hier speelde ik de buschauffeur. Van McDonals had ik nog persoonlijk een prijs gekregen omdat deze zo goed was aangeslagen.

Commercial Holland Casino

Samen met een Engelse toneelspeler mocht ik de hoofdrol spelen in deze gave commercial. In een vol Leidse Schouwburg met 400 figuranten.

Estival

Sinds 2009 organiseer ik samen met mijn zus het Estival in Portugal. Een week lang genieten op een groot landgoed, met elke avonde locatie theater, Dj’s, goed eten en dansen onder de sterren.

Hier de opening van mijn show die ik speelde, dat doe je maar één keer.

www.estival.info

Afghanistan

Eén van mijn meest bijzonderen show’s. Met een privé jet naar Afghanistan vliegen om op te treden voor het F-16 Squadron.

Waanzinnige ervaring en eervol.

improf Comedy Cafe

Zo begin ik graag een show, praten met het publeik en kijken wat er gaat gebeuren.

Commercial Klaverblad Verzekeringen

De irritantie verkoper, dat is leuk om te spelen. Mooi detail is dat het jasje echt van mij is. Die had ik vroeger aangehad toen ik een irritante verkoper was.

Comedy Factory

De comedy  hit van die tijd. Met natuurlijk Jorgen Raymann, fantastisch om tussen giganten uit het buitenland te mogen staan als jonge comedian.

Raymann is Laat

Als één van de allereerste comedians mocht ik opdraven in het TV programma Raymann is Laat. Altijd in een volgepakt theater in Rotterdam.
UA-86476280-4